De Plus12 in actie voor de wetenschap!


Veel ouders en schoenenwinkels maken al veelvuldig gebruik van de Plus12. Maar nu levert het innovatieve meetapparaat voor kindervoeten en –schoenen ook zijn bijdrage aan de wetenschap.

Het doel van de wetenschappelijk studie, uitgevoerd in Finland, was om de pasvorm van kinderschoenen te testen bij 390 kinderen in de leeftijd van 1 tot 10 jaar. De Plus12 voet- en schoenmeter van meetmaatje werd gebruikt om de lengte van de binnenkant van de kinderschoenen te meten.

De resultaten van de studie: 65,6% van de kinderen droegen schoenen die te klein waren. 4 kinderen droegen schoenen die zelfs 10 mm korter waren dan de voeten van het kind zelf. Slechts 3,8% van de schoenen hadden de juiste maatlabel. 95,3% van de geteste schoenen waren in werkelijkheid korter dan dat het maatlabel aangaf. 1 paar schoenen was zelfs 30 mm korter dan het maatlabel aangaf, dat is 4,5 schoenmaat te klein.

Dit is waarom het onderzoeksteam aanbeveelt om regelmatig de binnenlengte van kinderschoenen te meten, om er zeker van te zijn dat kindervoeten die 12-17 mm extra ruimte hebben in de schoenen, voor een gezonde ontwikkeling.

Onze tip wanneer u schoenen online bestelt: Meet de lengte van de voet van uw kind thuis en voeg hier 12 – 17 mm aan toe. Neem vervolgens contact op met de online winkel om uit te vinden wat de werkelijke binnenlengte is van het model dat u wilt kopen. Bent u geïnteresseerd om meer te lezen over de Finse studie, klik dan hier.