De Plus12 voet- en schoenmeter.

De Plus12 is een voetmeter en schoenmeter ineen. Voldoende ruimte in kinderschoenen is belangrijk. De binnenmaat van een goed passende kinderschoen moet minstens 12 mm langer zijn dan de voet. Nieuwe schoenen mogen tot 17 mm groeiruimte hebben. De Plus12 is een speciaal ontworpen meetinstrument waarmee ouders thuis zelf regelmatig de voeten en schoenen van hun kind kunnen meten. Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat heeft. Kinderen kunnen dit zelf namelijk nog niet goed voelen en/ of aangeven.

Instructiefilm - kindervoetjes meten

Wat doet het Plus12 meetinstrument.

Met de plus12 meet u zowel de lengte van de voeten als de binnenmaat van de schoenen. De plus12 meet de lengte van de voeten en telt daar automatisch 12 mm bij op. Dit is de extra ruimte die nodig is voor de juiste schoenlengte. Vervolgens meet u met de plus12 de exacte binnenmaat in mm van de schoenen. Dit kan tot en met maat 45. Voeten hebben minimaal 12 mm extra ruimte nodig in de neus van de schoen om genoeg bewegingsvrijheid van de voeten te hebben tijdens het lopen, rennen en spelen. Een gemiddelde grote teen van een kind is 12 mm hoog, overeenkomstig met de hoogte van het rode puntje van de plus12. Hierdoor weet je of de schoen voldoende ruimte in de neus heeft en geschikt is voor kindervoeten.

Gebruik van de Plus12.

  1. Meet de voeten van uw kind. Plaats de voet van uw kind op de Plus12 en meet de lengte in mm. Dit is inclusief 12 mm. Noteer de lengte van de langste voet in mm.
  2. Meet de binnenmaat van de schoen. Plaats de plus12 in de schoen, met de blauwe achterkant strak tegen de binnenwand, rol de meter uit totdat het rode puntje van de plus12 de neus raakt. Noteer de lengte in mm.
  3. Is het de juiste maat? Als de Plus12 voetlengte overeenkomt met de binnenmaat, dan past de schoen. (bijvoorbeeld: lengte van de voeten gemeten met de Plus 12 = 180 mm, de binnenmaat gemeten met de Plus12 = 180 mm)