Hoe koop ik het beste kinderenschoenen online?


Van veel ouders horen we vaak hoe lastig het is om kinderschoenen online te kopen. Vaak omdat de schoenmaten niet overeenkomen met de werkelijke binnenmaat van de schoen. Ook per merk kunnen hier grote verschillen inzitten.

We hebben verschillen gezien van maximaal 5 maten tussen de aangegeven schoenmaat en de werkelijk binnenafmeting van de schoen! Ouders bestellen vaak verschillende paren in verschillende maten bij online schoenenwinkels. Als je geluk hebt en er past een paar, moeten de overige schoenen allemaal weer worden teruggestuurd.

Meetmaatje heeft onlangs een enquête uitgevoerd onder 3843 ouders, met een verrassend resultaat: van de 522 paar schoenen die online waren gekocht, moesten er 450 worden teruggestuurd. Dat is 86,2%!

Hoe kan ik kinderschoenen bestellen die wel passen?

Met behulp van de Plus12: Plaats de voet van uw kind op de Plus12 en meet de lengte vanaf de achterkant van de hiel tot aan het puntje van de langste teen. Noteer de lengte in millimeters aangegeven op het meetlint. De Plus12 heeft hier automatisch al 12mm aan toegevoegd (de benodigde extra ruimte die kindervoeten nodig hebben om goed te kunnen bewegen). Nu weet u dus hoeveel de binnenafmeting van de schoenen die u gaat bestellen moet zijn, om goed te passen.

Met behulp van een stuk karton: Laat uw kind op een stuk hard karton staan en markeer de achterkant van de hiel en het puntje van de langste teen. Voeg hier vervolgens 12 millimeter aan toe en meet dan de afstand tussen dit punt en de markering van de achterkant van de hiel. Noteer dit getal. Dit is dus de binnenlengte die de schoenen die u gaat bestellen minimaal moeten hebben.

Informeer vervolgens de online schoenenwinkel over de binnenlengte die u nodig heeft en vraag hen om u een e-mail te sturen met de exacte binnenlengte van de schoenen waarin u geïnteresseerd bent. Op deze manier is het niet nodig om schoenen terug te sturen omdat ze niet passen.

Let op: Soms past een schoen goed wat betreft binnenlengte, maar zitten ze niet goed bij de hiel of de bal van de voet. In dit geval kunt u beter voor een ander model kiezen. Schoenen zijn producten die in massaproductie gemaakt worden, maar elke voet is anders. Blijf zoeken totdat je een model vindt dat goed past.