Vandaag wereldwijde “Meet je voeten dag”!


23 januari is de officiële wereldwijde “meet je voeten dag”. Een dag om je voeten een beetje meer aandacht te geven. Mensen staan er zelden bij stil, maar voeten zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Het verhaal achter “Meet je voeten dag” komt uit het oude IJsland. Oude IJslanders brachten het grootste deel van hun vrije tijd door met bowlen of 'shelbing'. Shelbing is high-fiving met je voeten! Toen de lente kwam, in IJsland een tijd met veel extreme regenbuien, renden de inboorlingen hun hutten binnen en vierden de regen door hun voeten te meten en deze met elkaar te vergelijken.

Een van de beste manieren om je voeten gezond te houden en problemen te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je schoenen hebt die echt passen. Als je voetpijn ervaart, of het nu krampen in je tenen zijn of hielpijn, kan het zijn dat je de verkeerde maat schoenen draagt. Als schoenen te strak of zelfs te los zitten, kan dit gezondheidsklachten veroorzaken.

Wanneer heb jij voor het laatst je voeten goed opgemeten? Meet je voeten dag is een goede reden om je meetlint of Plus12 voet- en schoenmeter weer eens uit de kast te pakken en de lengte van je voeten op te meten. Goed passende schoenen zijn minimaal 12 mm langer dan de lengte van de langste voet.