Nieuwsoverzicht

De scholen zijn weer begonnen: 7 tips voor het vinden van goed passende kinderschoenen. 08-09-2017

Speciaal voor het begin van het nieuwe schooljaar, hierbij enkele handige tips die zijn samengesteld aan de hand van de meest gestelde vragen die wij van ouders krijgen.


Lees meer

Passen kinderschoenen in Japan wel goed? 25-08-2017

Ons onderzoeksteam ging in mei 2017 naar Japan om dit te testen. Onderzoek wijst uit dat het dragen van te kleine schoenen schadelijk kan zijn voor kinderen.


Lees meer

Meisjes schoenen: Schattig, roze, maar gevaarlijk 10-12-2016

Net als Assepoester, wringen veel meisjes zich in schoenen die eigenlijk te klein zijn, met alle gevolgen van dien. Zo blijkt uit een recente studie die ons onderzoeksteam samen met een zorgverzekeraar is gestart.


Lees meer

Dragen volwassenen wel passende schoenen? 26-08-2016

Meestal kijken we als onderzoeksteam op meetdagen alleen of schoenen van kinderen, in de leeftijd van 1 tot 10 jaar, de juiste maat hebben. Dankzij een initiatief van het Zwitserse tijdschrift: ‘Gesundheitstipp’ hebben we het eerste onderzoek verricht naar schoenen bij volwassenen. De uitkomsten waren op zijn zachtst gezegd: verrassend!


Lees meer

Hoe koop ik het beste kinderenschoenen online? 21-05-2016

Van veel ouders horen we vaak hoe lastig het is om kinderschoenen online te kopen. Vaak omdat de schoenmaten niet overeenkomen met de werkelijke binnenmaat van de schoen. Ook per merk kunnen hier grote verschillen inzitten.


Lees meer